
Брюссельська капуста і куряче філе під соусом
Подивившись на рецепт, можна впевнено сказати, що така страва - це чистої води джерело різних корисностей. Наприклад, брюссельська капуста. У дикому вигляді вона не зустрічається, а була виведена з листової капусти саме в Бельгії. Корисна вона тим, що в ній дуже багато клітковини і білка, ну і звичайно ж мінімум жирів. А якщо ще й приготувати її з курячим м'ясом, в якому теж достатньо білків, то ви отримаєте дуже низькокалорійну страву, причому дуже смачну. Вона виглядає дуже апетитно, а її смак тільки доводить це. Подавати страву звичайно ж в теплому вигляді і можна навіть без гарніру. Бо завдяки соусу вона виходить досить таки ситною.
Ingredients
Куряче філе
500 г.
Брюссельська капуста
300 г.
Молоко
300 мл.
Борошно
30 г.
Вершкове масло
30 г.
Сир
50 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Куряче філе відварити в підсоленій воді.
02
У брюссельської капусти відрізати нижню частину.
03
У каструлі воду довести до кипіння, посолити. В окріп покласти брюссельську капусту. Варити 15 хвилин.
04
Для приготування соусу в маленьку каструльку покласти борошно, залити холодним молоком. Ретельно розмішати, щоб борошно розчинилося. Покласти вершкове масло, поставити на вогонь.
05
Довести до кипіння, постійно помішуючи. Кип'ятити 2 хвилини. Посолити і поперчити.
06
Сир натерти на дрібній тертці. Куряче філе порізати великими шматочками.
07
У форму викласти філе і брюссельську капусту, перемішати.
08
Зверху залити соусом.
09
Посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 150°C духовку. Готувати 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores