Біскотті - Image

Біскотті

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Якщо ви вічно не встигаєте приготувати сніданок, а з'їсти зранку щось смачненьке все одно кортить, пропонуємо чудовий вихід: візьміть на замітку рецепт традиційного італійського печива біскотті. Якщо у вихідний ви витратите трохи часу на їхнє приготування, то забезпечите себе цим хрустким печивом-сухариками на цілий тиждень! (Насправді, запаковані у жерстяну коробочку, вони здатні зберігатись понад місяць - але розлітаються набагато швидше). Філіжанка кави або чаю, кілька біскотті з горішками і цукатами - і можна вважати, що день почався чудово. До речі, умочувати сухувате - але дуже смачне - печиво у горнятці не забороняється, а навіть вітається!

Ingredients

Яйця

3 шт.

Цукор

150 г

Ванільний цукор

2 ч.л.

Борошно

300-350 г

Розпушувач

2 ч.л.

Мигдаль (або інші горіхи)

150 г

В'ялена вишня (або родзинки, цукати, шматочки шоколаду)

100 г

Preparation steps

01

На сухій сковороді обсмажте мигдаль (чистити від шкірки його не обов'язково).

02

В одного яйця відділіть білок від жовтка (жовток поки відкладіть), з'єднайте один білок і ще 2 яйця, що залишились, збийте з цукром та ванільним цукром.

03

Просійте до цієї суміші борошно і розпушувач, все перемішайте.

04

Введіть мигдаль та вишню, перемішайте. У класичному варіанті біскотті готують з мигдалем, але можна використовувати і інші горіхи, наприклад, фісташкі. Окрім в'яленої вишні можна додати родзинки, клюкву, цукати з ріних фруктів, поламаний на дрібні шматочки шоколад - загалом, експериментуйте на свій смак.

05

Духовку розігрійте до 180°C. Жовток злегка збийте виделкою. Противень зателіть пергаментним папіром або намастіть олією. З тіста сформуйте два доволі широких "батона", викладіть на противень та змастіть їх заготованим жовтком. Випікайте протягом 30-35 хвилин, потім дайте трохи остигнути.

06

Наріжте кожен "батон" на скибочки товщиною 1-1,5 см, знов викладіть на противень та поставте у розігріту до 180°C духовку ще на 15 хвилин, до золотистого колеру. Назва цього печива перекладається як "запечені двічі". Завдяки такому повторному запіканню печиво підсихає, волога з нього випарюється та воно може дуже довго зберігатись. Але не перетримайте біскотті у духовці, інакше вони стануть надто твердими. Buon appetito!

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min