
Азу
Щоб спробувати справжнє азу, потрібно обов'язково зробити його так, як роблять це татари, тому що саме вони першими придумали готувати м'ясо з овочами і обов'язково з гострим соусом (втім, як і більшість страв татарської кухні). М'ясо для азу підійде будь-яке, хоча в перевазі свинина. Якщо ж хочете зробити страву менш жирною, тоді пропонуємо робити азу з яловичини, в такому випадку можна додавати моркву для більш приємного смаку. Подавати азу можна як повноцінну страву, звичайно що, в гарячому або теплому вигляді, тоді воно буде дуже смачне. Можна прикрасити страву зеленню (кропом або зеленою цибулею ) - все за вашим бажанням.
Ingredients
Свинина
500 г.
Солоні огірки
3 шт.
Часник
3 зубчика
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Томатна паста
3 ст. л.
Лавровий лист
за смаком
Чорний перець горошком
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо промити під водою і нарізати соломкою.
02
Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.
03
М'ясо трохи обсмажити на сковороді з товстим дном на соняшниковій олії.
04
Потім додати цибулю і готувати доки вона не стане золотистого кольору.
05
Далі в сковороду додати томатну пасту, часник, видавлений через прес, лавровий лист, перець горошком, нарізані кружечками огірки.
06
Налити в сковороду трохи води і залишити тушкуватися на середньому вогні під кришкою до готовності м'яса.
07
Подавати страву до гарячого гарніру, наприклад до картопляного пюре.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores