Апельсиново-мигдальний кекс - Image

Апельсиново-мигдальний кекс

Number of servings: 13Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Дуже соковитий кекс з ніжним апельсиновим ароматом. Смакова палітра запропонованого кексу дуже багата завдяки наявності в рецепті таких інгредієнтів, як апельсини, мигдаль, коньяк, лимон. Всі продукти для кексів бажано брати кімнатної температури. Приготоване тісто має стікати з ложки. Якщо тісто дуже густе, можна додати в нього ще трішечки апельсинового соку. Перевіряти готовність кексу зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо кекс готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Покритий глазур'ю апельсиново-мигдальний кекс виглядає дуже апетитно і святково.

Ingredients

Апельсини

2 шт.

Масло вершкове

250 г.

Цукор

150 г.

Цукор ванільний

30 г.

Яйця

5 шт.

Розпушувач

30 г.

Борошно

400 г.

Мигдаль

150 г.

Коньяк

1 ч. л.

Цукрова пудра

300 г.

Ванілін

1/3 ч. л.

Сік лимонний

1/3 ч. л.

Білок яєчний

2 шт.

Вершки

100 мл.

Олія соняшникова

15 мл.

Preparation steps

01

Цедру апельсина натерти на тертці, а сік віджати. Вершкове масло збити з цукром.

02

Додати ванільний цукор, яйця і збити. Борошно змішати з розпушувачем, підмішати до збитої маси і влити вершки.

03

Горіхи подрібнити і додати в тісто. Влити апельсиновий сік, додати цедру і ванілін і добре перемішати. Додати коньяк.

04

Форму змастити маслом і викласти в неї тісто, поставити в духовку на 50 хвилин при 170°C.

05

Білки збити з додаванням цукрової пудри і соком лимона. Полити остиглий кекс глазур'ю і дати застигнути.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Апельсиново-мигдальний кекс – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua