Деруни
Деруни - це досить традиційна страва. Але що може бути краще, ніж класика? Людство поки нічого краще не придумало. В українській кухні деруни робили зазвичай в неділю, коли роботи не так багато, і є час готувати такі страви. Подавати їх краще зі сметаною і зеленню. Це може бути повноцінна става. Або ж можна швидко зробити до неї легкий салат - і ваш обід готовий. Прекрасний варіант сімейного застілля. Ваші діти, та й не тільки діти, будуть раді такому, може і скромному, але дуже смачному і ситному обіду.
Ingredients
Картопля
1 кг.
Яйця
2 шт.
Цибуля
1 шт.
Борошно
2 ст. л.
Часник
1 зубок
Олія
для смаження
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Preparation steps
01
Картоплю і цибулину очистити і натрти на дрібній тертці. Отриману масу перемішати. Цибулевий сік не дасть картоплі швидко потемніти. При бажанні можна додати розчавлений часник.
02
Додати яйця і борошно і добре перемішати масу.
03
Посолити і поперчити тісто. Добре перемішати.
04
Розігріти в сковороді 2-3 ст. ложки олії. Ложкою набирати картопляну масу, викладати на сковорідку круглі оладки. Перевертати оладки тоді, коли нижня сторона стане рум’яною.
05
Подавати деруни теплими, зі сметаною, ряжанкою або овочевим асорті.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores