Пиріг "Сантьяго" - Image

Пиріг "Сантьяго"

Number of servings: 8Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Ніжна повітряна текстура, притягальний горіховий смак, неперевершений аромат – і все це про знамениту галісійську випічку. Іспанська гордість – мигдальний пиріг «Сантьяго» названий на честь Святого Якова (Джеймса), покровителя Іспанії. З'явившийся ще в середні віки, пиріг користується величезною популярністю і донині. У зв'язку з високою вартістю мигдалю, випічка вважалася досить таки дорогою. Пиріг посипають цукровою пудрою і на поверхні малюють традиційну прикрасу – символ Реконкісти – хрест-клинок ордена апостола Сантьяго. Для підсилення смаку в пиріг додають ваніль, корицю, цедру лимона, херес. Не обходиться і без п'янкого коньяку. Що вже тут говорити... Треба пробувати.

Ingredients for the recipe

Chicken Egg C0 1pc
4.80 - 5.00

Chicken Egg C0 1pc

50 g

Ingredients

Chicken Egg C0 1pc

4 шт.

Almond

200 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

200 г.

Lemon

50 г.

Frapin Cognac 40% 0.7l

5 мл.

Top Grade Wheat Flour

50 г.

Auchan Powdered Sugar 200g

20 г.

Preparation steps

01

Мигдаль подрібнити блендером. Борошно просіяти. Яйця перемішати (не збивати) з цукром, цедрою лимона, коньяком, мигдалем і борошном.

02

Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 25-30 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Seabass baked in foil

Seabass baked in foil

2

30 min