
Печиво анзак
Анзак - це різновид солодкого вівсяного печива, який особливо популярний в Австралії та Новій Зеландії. Ви не повірите: цьому рецепту (звичайно, в трохи іншому варіанті) близько ста років. Історія його появи пов'язана з австралійським і новозеландським армійським корпусом (абревіатура - АНЗАК), створеним в роки першої світової війни. Цей факт ніхто не оспорює. А конкретних версій походження цього печива існує декілька. Одна з них така. Щоб урізноманітнити повсякденний армійський раціон, солдати корпусу АНЗАК із наявних продуктових запасів приготували ласощі - прообраз нашого печива. Чи правда це чи просто легенда? Неважливо. Головне, що печиво смачне і корисне.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
125 г.
Oat Flakes
100 г.
Coconut Flakes
65 г.
Verival Unrefined Cane Sugar 500g
170 г.
Homemade Butter
125 г.
Litniy Med Honey 750g
1 ст. л.
Baking Soda 500g
1,5 ч. л.
Akvulya Still Water 2l
2 ст. л.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 150°C, змастити маслом деко.
02
Змішати в мисці борошно, вівсяні пластівці, цукор і кокосову стружку. Ретельно перемішати.
03
Поставити каструлю на вогонь, викласти масло, влити мед, розтопити суміш на сильному вогні.
04
Окремо змішати соду з гарячою водою, влити в каструлю. Перемішати. Отриману суміш вилити в борошняну суміш в миску, все перемішати до однорідної маси.
05
Сформувати з тіста кульки, трохи приплюснути кожну, викласти на змащене деко.
06
Випікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин, після остудити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores