
Рататуй по-прованськи
Рататуй - це традиційна французька страва. І собою являє страву з баклажанів, перців і кабачків, запечених в духовці. Рататуй відразу ж нагадує нам про однойменний мультфільм Рататуй, де щурик Реммі азартно і весело готував цю знамениту страву. Сьогодні ми пропонуємо вам рататуй по-прованськи приготувати в якості вечері. Адже, така легка і смачна страва обов'язково вам підніме настрій після важкого дня. Помідори і баклажани зададуть основну живильну нотку страві. Кабачки додадуть страві ніжності і м'якості. Перець, часник, розмарин, петрушка і фенхель доповнять страву новою нотою пікантності. І саме ці трави нададуть той незвичайний ароматний запах страві.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Pink Tomato in Packing
5 шт.
Packaged Eggplants
2 шт.
Squash
1 шт.
Bell Pepper
1 шт.
Packed Onion from 3kg
1 шт.
Garlic
2 шт.
Nature's Way Fennel Seed 480mg 100 capsules
за смаком
Rosemary
за смаком
Kotanyi Chopped Basil 9g
за смаком
Badia Garlic and Parsley 141.7g
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
за смаком
Preparation steps
01
Солодкий перець нарізати маленькими кубиками, подрібнити цибулю, а також фенхель.
02
Обсмажити нарізані цибулю і фенхель на сковороді в олії, після додати до них перець. Обсмажувати протягом 5-7 хвилин.
03
На 3 помідорах зробити насічку хрестом, залити окропом, протримати їх протягом 3 хвилин, після зняти шкірку. Подрібнити помідори, додати в пательню.
04
Влити також в пательню половину консервованих помідорів. Зменшити вогонь, тушкувати протягом 15 хвилин, при цьому додати сіль і перець за смаком, а також розмарин і базилік.
05
Нарізати на кружечки 2 помідори і баклажани, а також кабачок.
06
У форму для випікання вилити половину соусу з пательні, викласти овочі чергуючи їх між собою, посипати зверху дрібно нарізаним часником і петрушкою, скропити олією, накрити зверху фольгою.
07
Випікати в розігрітій до 200°C духовці 45 хвилин, після зняти фольгу, готувати ще 15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores