
Картопляні пироги з кисломолочним сиром
Перед вами рецепт низькокалорійних картопляних пиріжків із кисломолочним сиром. Їх особливістю є те, що в основі тіста картопля, а начинки - кисломолочний сир. Поєднання картоплі та сиру не так часто зустрінеш, але, повірте, в смаковому відношенні воно дуже вдале. А калорійність одного такого пиріжка складає всього лише близько 100 калорій (якщо сир брати більше 5%). Якщо ж взяти нежирний сир, то буде і того менше. Також гарним варіантом буде додати до сиру дрібно нарізану свіжу зелень (кріп, петрушку, зелену цибулю). Це збагатить пиріжки і смаком і вітамінами. Картопляні пиріжки із сирною начинкою можна подавати як окремо, так і, наприклад, до овочевого бульйону.
Ingredients
Картопля
1,5 кг.
Яйце куряче
3 шт.
Борошно пшеничне
175 г.
Сіль
за смаком
Кисломолочний сир
300 г.
Цукор
10 г.
Маргарин
15 г.
Preparation steps
01
Картоплю помити, очистити, відварити, охолодити і натерти на тертці. Одне яйце розбити і відокремити білок від жовтка. Одне ціле яйце і білок збити з сіллю. Додати до тертої картоплі яєчну суміш. Обережно додати просіяне борошно, добре перемішати.
02
З отриманої маси замісити тісто. Стіл присипати борошном і розкачати тісто. Склянкою або формою вирізати кружальця.
03
Сир протерти через сито (якщо необхідно, то попередньо віджати зайву рідину). Додати до сиру жовток, трохи борошна, цукор і сіль. Добре перемішати і викласти по столовій ложці на картопляні коржики. Сформувати пиріжки.
04
Духовку розігріти до 200°C. Змастити маргарином деко. Викласти пиріжки, змастити одним збитим яйцем. Поставити деко в духовку і випікати до золотистого кольору близько 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores