
Мигдальні коржики
Мигдальні коржики - випічка з бездріжджового тіста. Тісто готується на молоці. В якості розпушувача для випічки в цьому рецепті використовується сода. Харчова сода при впливі на неї високої температури в духовці дасть посилену реакцію по виділенню вуглекислого газу. Саме вуглекислий газ додасть нашому тісту потрібну текстуру: воно вийде пишним і пористим. Якщо вдома не виявилося харчової соди, а є пакетик розпушувача, замініть соду розпушувачем: 1 чайна ложка розпушувача дорівнює по ефективності ½ чайної ложки соди. Борошно потрібно просіювати обов'язково. Це теж хімія. У процесі просіювання ми збагачуємо борошно киснем, що теж важливо для якості випічки.
Ingredients
Борошно
300 г.
Цукор
70 г.
Молоко
100 мл.
Мигдаль
100 г.
Сода
0,5 ч. л.
Яйце
1 шт.
Preparation steps
01
Борошно перемішати з содою і просіяти.
02
Нагріти цукор з молоком і помішувати до розчинення, охолодити до кімнатної температури.
03
З борошна з содою, цукру і молока замісити тісто.
04
Готове тісто розкачати в пласт товщиною 5-6 мм., змастити яйцем, посипати рубаним мигдалем і, коли змазка трохи підсохне, вирізати формочками або ножем різні фігурки.
05
Випікати 10 хвилин при 200°C.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores