Мигдальний сир - Image

Мигдальний сир

Number of servings: 10Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Щоб урізноманітнити своє меню, приготуйте мигдальний сир - поживну і корисну пісну страву. Мигдаль використовують не жарений. У перший раз при віджиманні через марлю мигдалевого молока від горіхової маси дуже старатися не потрібно. Мигдальний сир на цьому етапі приготування не повинен бути сухим, щоб зручно було змішувати його з іншими інгредієнтами: лимонним соком, оливковою олією, зеленню і червоним меленим перцем. А вже при віджиманні через марлю отриманої маси вдруге потрібно докласти зусиль. За консистенцією приготований продукт повинен бути схожий на плавлений сир. До речі, окрім сиру у Вас вийде ще й мигдальне молоко, і смачний, ароматний горіховий соус для заправки салатів.

Ingredients

Мигдаль

600 г.

Олія оливкова

6 ст. л.

Сік лимонний

80 мл.

Петрушка

2 ст. л.

Базилік (листя)

1 ст. л.

Перець червоний мелений

за смаком

Вода

1,5 л.

Preparation steps

01

Мигдаль залити водою, залишити на 12 годин.

02

У чашу блендера висипати горіхи, залити 1,5 л. води, подрібнити.

03

Викласти суміш з блендера в марлю, віджати мигдальне молоко, викласти отриманий сир з марлі.

04

Додати в миску з сиром лимонний сік, оливкову олію, подрібнену зелень і перець, ретельно перемішати.

05

Масу викласти в марлю, віджати рідину. Підвісити сир в марлі на 8 годин.

06

Готовий сир прикрасити зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min