Аріса - Image

Аріса

Number of servings: 2Cooking time: 2 h 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Традиційно вважають, що це страва східної кухні, тому що немає достовірної інформації, де вперше вона з'явилася. Про неї згадують і в арабських древніх джерелах, ассирійці вважають арісу своєю стравою, а вірмени теж відносять її до своєї кухні. Найчастіше арісу готують з курки (як і в нашому рецепті), але іноді зустрічається з індичкою або навіть бараниною. Не дивлячись на те, що страва досить проста у приготуванні, але все таки вона дуже корисна. Наприклад, пшенична каша, в якій дуже багато білка, вітамінів, заліза і кальцію. Одна порція такої страви - ​​це ваш повноцінний запас білками на цілий день. А ще, можливість скуштувати щось нове.

Ingredients

Пшенична крупа

200 г.

Куряче стегно

2 шт.

Вершкове масло

60 г.

Цибуля

100 г.

Вода

1,5 л.

Сіль

1 ч. л.

Preparation steps

01

Стегенця варити на невеликому вогні 2 години. М'ясо вийняти, остудити, відокремити від кісток.

02

Крупу промити, змішати з м'ясом. Посолити, варити 40 хвилин.

03

Цибулю обсмажити на топленому маслі і разом із маслом викласти зверху на кашу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Аріса – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua