
Запіканка з цвітної капусти з шинкою
Представляємо вашій увазі прекрасний рецепт приготування запіканки з цвітної капусти з шинкою. Така запіканка буде дуже до речі до вашого столу якщо ви наприклад скликали сьогодні до себе гостей . Вона й готується не дуже довго , тому її можна встигнути спекти навіть за дружніми посиденьками . Запіканка за смаком виходить дуже смачна і ситна , а ще її можна розкласти кажому на тарілку у вигляді порційних шматків і таким чином вживати як самостійне блюдо. Такий запіканці будуть раді всі , навіть ваші діти. Вони прекрасно сприймуть новину про майбутню запіканці як вечері . Тому рекомендуємо не втрачати часу, а швидше приступати до приготування цієї страви.
Ingredients
Цвітна капуста
1 кг
Шинка
300 г
Цибуля
1,5 шт.
Сир твердий
200 г
Рослинна олія
2 ст.л.
Вершкове масло
50 г
Кріп
2 гілочки
Молоко
1,5 склянки
Яйця
3 шт.
Часник
2 зубчики
Сіль
за смаком
Чорний перець
за смаком
Preparation steps
01
У великій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть.
02
Тим часом цвітну капусту розділіть на суцвіття.
03
Опустіть капусту в киплячу воду і проваріть 4-5 хвилин - вона не повинна зваритися повністю, а лише злегка розм'якшитися. Відкиньте капусту на друшляк і дайте стекти воді.
04
Цибулю дрібно порубіть. Шинку наріжте кубиками
05
Влийте у велику сковороду рослинну олію, слідом покладіть шматочок вершкового масла, розтопіть його і на цій суміші олій підсмажте цибулю до м'якості приблизно 3-4 хвилини.
06
Слідом додайте шинку і обсмажте, помішуючи, ще 2 хвилини.
07
Потім викладіть на сковороду капусту і обсмажте все на середньому вогні ще приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.
08
Перекладіть капусту з шинкою у форму для запікання. Посоліть, поперчіть капусту і посипте дрібно нарізаним кропом.
09
Сир натріть на середній тертці.
10
Духовку нагрійте до 180°C.
11
Для заливки дуже дрібно порубіть часник і покладіть в глибоку миску. Туди ж розбийте яйця, посоліть, поперчіть і злегка збийте виделкою. Слідом влийте молоко і ще раз все збийте.
12
Вийшла сумішшю залийте капусту з шинкою, зверху густо посипте тертим сиром.
13
Випікайте страву приблизно 30-40 хвилин - поки не схопиться заливка і на страві не утвориться сирна скоринка.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores