Тонке хрустке печиво з кунжуту - Image

Тонке хрустке печиво з кунжуту

Number of servings: 3Cooking time: 1 h 25 minDifficulty: DifficultMeal: Dinner

Чи знаєте ви, що для того, щоб наситити організм життєво необхідним кальцієм, далеко не єдиний вихід - кілограмами поглинати сир та іншу звичну нам молочку. І ковтати кальцій в пігулках теж не потрібно. Пропонуємо вам замість усього цього ... спекти печиво. Ні, у нас все в порядку з логікою. Просто ми знаємо, що в кунжуті кальцію міститься набагато більше, ніж в молочних продуктах, і засвоюється він при цьому набагато краще. До речі, печиво за цим рецептом виходить легким, тоненьким і дуже хрустким, з яскраво вираженою карамельно-горіховою нотою. При цьому воно практично не містить борошна та олії, так що його цілком можна зарахувати до дієтичного меню. У всякому разі воно не менш смачне, ніж інша випічка, але при цьому, як ви вже зрозуміли, користь від нього очевидна.

Ingredients for the recipe

Sesame
264.00 - 276.30

Sesame

per 1 kg

Ingredients

Sesame

150 г

7 Flour 1kg

65 г

Dobryk Baking Powder

0,5 ч.л.

Homemade Butter

60 г + ще трохи для змащування

Verival Unrefined Cane Sugar 500g

250 г

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

1 шт.

Salt Egypt

0,5 ч.л.

Auchan Vanilla Sugar 8g

1 ч.л.

Lemon

0,5 шт.

Preparation steps

01

Борошно, розпушувач і сіль просійте в миску.

02

З половинки лимона вичавіть 1 ч.л. соку.

03

Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі для розм'якшення, після міксером збийте з цукром.

04

Потім додайте яйце, ванільний цукор і лимонний сік і збивайте ще приблизно 30 секунд.

05

Не припиняючи збивання, на низькій швидкості міксера порціями введіть в суміш борошно, збийте до однорідності.

06

Після лопаткою вмішайте в суміш кунжут

07

Ємність з тістом накрийте тарілкою і поставте в холодильник на 1 годину.

08

Духовку нагрійте до 180°C. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть її вершковим маслом.

09

Чайною ложкою викладіть коржики на великій відстані один від одного, тому що вони розтікаються - всього на противень уміщається близько 12 штук. В результаті в процесі випічки кожне печиво повинно вийти приблизно 0,7 см в діаметрі.

10

Випікайте печиво в нагрітій духовці близько 8-9 хвилин, уважно стежте, щоб воно не підгоріло (якщо печиво сильно зазолотиться, його хвилин через 5 можна перевернути на інший бік).

11

Готове печиво остудіть і подавайте до чаю або кави.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min