
Теплі мариновані оливки по-французьки
Теплі мариновані оливки – надзвичайно смачна запуска, що прийшла до нас із Франції. Достаток смаків і запахів. Ароматний маринад, основу якого складає винний оцет, часникова і оливкова олії, а також запашні прянощі і спеції, робить страву насиченою і гармонійною, а оливки – ніжними і соковитими. Оливки можете подавати на стіл, не розігріваючи, однак, в теплому вигляді вони стають більш м'якими і мають яскравий смак, оскільки під дією високої температури активуються всі запахи і аромати, які «заснули». Подавати страву без маринаду, витягши шумівкою оливки з миски.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Garlic
2 шт.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
120 мл.
Ergon White Wine Vinegar 250ml
100 мл.
Shallots 250g
1 шт.
ATA Sugar Brown Portion Stick 100x5g
1 ст. л.
Pershyj Rjad Fragrant Peas Black Pepper 20g
0,25 ч. л.
Badia Cinnamon Sticks 14.2g
1 шт.
Bay Leaf
1 шт.
Auchan Lemon Zest in Jar 45g
1,5 ст. л.
Banka Spetsiy Orange Zest 90g
1,5 ст. л.
Losada Gordal Green Olives
340 г.
Preparation steps
01
Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, покласти тонко нарізаний часник, обсмажувати протягом 30 секунд. Після, перекласти часник в миску, залишивши олію.
02
Довести до кипіння 50 мл. оцту в каструлі разом із тонко нарізаною цибулею-шалот і коричневим цукром, варити 4 хвилини, при цьому постійно помішувати суміш, об'єм повинен зменшитися до 1 ст. л.
03
У каструлю додати часник, часникову олію, залишки оливкової олії та оцту, лавровий лист, цедру апельсина та лимона, а також оливки, всю цю суміш довести до кипіння. Після, викласти оливки з маринадом в миску, остудити. Залишити на добу маринуватися. Перед подачею трохи підігріти.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores