Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі - Image

Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі

Number of servings: 2Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Для приготування соковитого стейка важливо правильно вибрати яловичину. М'ясо має бути з частини туші, званої «міжреберної». Готувати стейк краще зі свіжого м'яса, при використанні замороженого - його обов'язково потрібно розморозити до кімнатної температури. М'ясо стане м'якше, якщо після приготування дати йому протягом 5-10 хвилин трохи «відпочити», так соки зможуть рівномірно поширитися по всьому шматку. Важливе місце в рецепті відводиться і тушкуванню фруктів. Суворе дотримання технології приготування - запорука апетитної і смачної страви. За великим рахунком, основне в цьому рецепті - фрукти і процес їх тушкування. Решта залишається за м'ясом.

Ingredients for the recipe

Dried Figs
469.00 - 514.80

Dried Figs

per 1 kg

Ingredients

Dried Figs

300 г.

Brandbar Green Apple Syrup 0.7l

300 г.

Garlic

3 шт.

Giacondi Red Dry Wine 12% 3l

300 мл.

Homemade Butter

2 ст. л.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

2 ст. л.

Zelenenka Rosemary 50g

2 шт.

Litniy Med Honey 750g

2 ч. л.

Salt Egypt

за смаком

Chilled Beef Steak

600 г.

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Preparation steps

01

Стейк необхідно посолити і поперчити з кожного боку, залишити на 5 хвилин.

02

Обрізати ніжки в інжира, розрізати кожен плід інжиру на 4 частини. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати часточками. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками.

03

Налити в сковороду оливкову олію, викласти на сковороду стейки. Обсмажити по 3 хвилини з кожного боку. Перекласти м'ясо на тарілку, накрити зверху фольгою, залишити на 5 хвилин.

04

У сковороду з-під м'яса додати вершкове масло, викласти інжир, яблука, часник і розмарин. Помішуючи обсмажувати 2 хвилини. Додати до фруктів на сковороді вино, тушкувати 5-7 хвилин, вино повинне упаритися на дві третини до консистенції густого соусу. Витягнути розмарин, в кінці додати мед.

05

При подачі, на тарілку викласти фрукти зі сковороди, зверху стейк. Прикрасити стейк гіркою салату, який потрібно заправити оливковою олією та лимонним соком.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min