Староанглійський хлібний соус - Image

Староанглійський хлібний соус

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Староанглійський хлібний соус дозволить не тільки урізноманітнити ваш асортимент соусів, але певною мірою зменшить споживання хліба. Спеції слід додавати в молочне пюре за своїм смаком. Лук, який був видалений під час проціджування, при бажанні додають в готовий соус для запаху. Готовий соус залишають в теплому місці на 2 години. Для розігріву соус ставлять на повільний вогонь, і в процесі збивання додають вершкове масло. Цей хлібний соус чудово поєднується з м'ясом, індичкою.

Ingredients

Цибуля-шалот

1 шт.

Молоко

10 ст. л.

Хліб білий (черствий)

50 г.

Горіх мускатний мелений

за смаком

Перець кайєнський

за смаком

Масло вершкове

1 ч. л.

Сіль

за смаком

Вершки 30%

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю дрібно нарізати, покласти її в каструлю з товстим дном, залити молоком, поставити на вогонь. На середньому вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь, варити протягом 10-15 хвилин до м'якості цибулі. Після, процідити через сито, для видалення цибулі з молока.

02

Замочити в молоці черствий хліб на 15-50 хвилин, в залежності від того, наскільки хліб черствий. Після, розім'яти виделкою хліб, перемішати ретельно з молоком до стану пюре.

03

Додати за смаком в молочне пюре спеції, посолити. Збити виделкою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Забрати каструлю з вогню, влити вершки, перемішати. Подавати до м'яса.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Староанглійський хлібний соус – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua