Солодкий хліб з корицею та яблуками - Image

Солодкий хліб з корицею та яблуками

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 10 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

За всім розмаїттям фруктів і овочів привезених з-за кордону, ми починаємо забувати про звичні нам продукти, які багато в чому випереджають заморські в концентрації вітамінів і мікроелементів. Ось, наприклад, яблука. Адже не дарма вони так часто зустрічаються в легендах і казках, як символ родючості, здоров'я і краси. А все тому, що наші предки знали про корисні властивості цього фрукта і цінували його. Вживання яблук продовжує життя, що доведено дослідженням, яке проводило Американське хімічне товариство в 2011 році; покращує пам'ять, знижує ризик інфарктів та інсультів, а також ризик ракових захворювань. Кориця запобігає виникненню діабету, нормалізує рівень цукру в крові, а сам запах кориці стимулює роботу мозку. Наш варіант солодкого хліба з цими інгредієнтами допоможе вам вживати яблука і корицю частіше, і при цьому так, щоб вони вам не набридли.

Ingredients

Борошно

600 г.

Яблука

500 г.

Коричневий цукор

150 г.

Молоко

75 мл.

Вершкове масло

110 г.

Цукор

50 г.

Яйця

2 шт.

Ванілін

1,5 ч. л.

Дріжджі

2,5 ст. л.

Кориця

2 ч. л.

Cіль

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

На повільному вогні розтопити приблизно половину масла у великій каструлі.

02

Яблука очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати дрібними шматочками.

03

Змішати яблука з коричневим цукром, 1 ч. л. кориці, половиною чайної ложки ваніліну, потім додати до масла і добре перемішати.

04

Продовжувати перемішувати масу на повільному вогні ще 5 хвилин. Потім дати начинці охолонути.

05

Молоко нагріти в ковші і вилити в миску. У мисці додати масло, що залишилося, і трохи води (приблизно 60 мл.). Після чого додати ванілін і яйця. Добре перемішати, щоб масло розчинилося.

06

В іншій мисці змішати борошно, цукор, дріжджі, корицю, що залишилася, і трохи солі (за смаком).

07

Після чого з'єднати разом сухі і рідкі інгредієнти і добре вимішати до утворення тіста. Тісто викласти в ємність, накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце, щоб воно підійшло (приблизно 1 годину).

08

Тісто розділити на 2 половини. Форму для випікання змастити олією.

09

Одну половину тіста розкачати так, щоб вона була більше поверхні форми (тісто має заходити на бортики форми) і помістити його у форму. На тісто викласти яблучну начинку.

10

Другу половинку розкачати прямокутником, а потім розрізати на смужки. Смужки викласти зверху начинки в довільному порядку. Залишити підходити ще на 1 годину.

11

У духовку, розігріту до 180°C, поставити форму, яку потрібно накрити фольгою, і випікати близько 55-60 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min