Шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку - Image

Шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 20 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Пропонуємо вашій увазі шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку. Ви не уявляєте собі наскільки смачною є дана страва. Це потрібно тільки зробити самому і спробувати. Шматочки свинини, маринованої в свіжовичавленому гранатовому соку з додаванням мускатного горіху, часнику і ароматних італійських трав, нанизані на шампури і запечені в духовці - кращого варіанту приготування м'яса вам не знайти, якщо вам дуже хочеться шашлику, але можливості на природу виїхати немає. По суті, це і є спрощений рецепт шашлику, коли у вашому розпорядженні немає мангалу та дров. Завдяки гранатовому маринаду, м'ясо виходить ніжним, соковитим і смачним. Дуже рекомендуємо приготувати!

Ingredients

Свинина (м'якоть)

800 г.

Гранат

100 г.

Часник

2 зубчика

Мускатний горіх мелений

1 ч. л.

Суміш італійських трав

2,5 г.

Сіль

1,5 ч. л.

Перець чорний мелений

за смаком

Олія соняшникова рафінована

3 ст. л.

Preparation steps

01

Для приготування гранатового соку - зерна граната помістити в пакет, краще герметичний, повітря випустити. Пройтись скалкою по зернам граната, щоб вони пустили сік. Відрізати кінчик пакету і через сито зцідити гранатовий сік.

02

Свинину нарізати великими шматками однакового розміру, скласти в миску, залити гранатовим соком. Додати подрібнений часник, мускатний горіх, італійські трави, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішати м'ясо руками, щоб кожен шматочок був покритий маринадом і спеціями. Поставити м'ясо в холодильник маринуватися мінімум на 1 годину, періодично помішуючи.

03

Поки м'ясо маринується, дерев'яні шпажки замочити в холодній воді. Нанизати шматочки маринованого м'яса на дерев'яні шпажки по 3 шматочки на кожному шампурі. На розпечену сковороду налити соняшникову рафіновану олію, викласти шпажки з м'ясом, обсмажити на великому вогні з одного і з іншого боку до отримання золотистої скоринки.

04

Викласти дерев'яні шампури з м'ясом на фольгу. Загорнути щільно, щоб м'ясо не визирало. Запікати в попередньо розігрітій до 190ºC духовці приблизно 30 хвилин, потім фольгу розкрити і запікати ще близько 10 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Chocolate Prune

Chocolate Prune

9

30 min

Шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua