Рахат-лукум - Image

Рахат-лукум

Number of servings: 10Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Рахат-лукум один із найбільш відомих східних солодощів, в перекладі з турецької - " зручні шматочки " або " задоволення для піднебіння" - з'явивя на Сході більше п'ятисот років тому. Довгі роки вважався продуктом для обраних. У Європі рахат -лукум здобув популярність в кінці позаминулого століття, коли після участі в Брюссельській виставці десерт завоював Золоту медаль і любов європейців. Цей м'який ніжний десерт дієтологи рекомендують вживати в їжу для профілактики неврозів і депресивних станів. Найбільшими цінителями цих ласощів виявилися наші маленькі " чомучки ". Пропонуємо вам скористатися нашим рецептом і приготувати його разом з вашими дітками. Це приведе їх у захват і доставить їм масу незабутніх вражень.

Ingredients

Лимон

1 шт.

Апельсин

1 шт.

Цукрова пудра

600 г.

Вода

300 мл.

Желатин

15 г.

Крохмаль

150 г.

Есенція (м'ятна)

4 краплі

Барвник харчовий

1 пачка

Вершкове масло

за смаком

Preparation steps

01

Змішати в каструлі з товстим дном сік половини лимона і половини апельсина, цедру, 500 г. цукрової пудри і 100 мл. води. Готувати на невеликому вогні до розчинення цукрової пудри.

02

Коли суміш закипить, зменшити вогонь і готувати, не мішаючи, близько 5 хвилин.

03

Крохмаль розвести в 100 мл. води. Окремо желатин розвести до повного розчинення в 100 мл. води (для цього поставити склянку в глибоку миску з гарячою водою).

04

Додати желатинову і крохмальну суміші в раніше приготовлений цукровий сироп. Туди ж додати сухий барвник і добре розмішати.

05

Варити на помірному вогні, поки суміш не стане глянцевою і не закипить. Додати м'ятну есенцію.

06

Форму застелити фольгою і добре змастити маслом. Викласти рівномірним шаром суміш.

07

Прибрати на ніч у холодильник. Вранці зняти фольгу, нарізати кубиками і обваляти в пудрі, яка залишилась.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Рахат-лукум – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua