
Плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем
Плов - візитна картка узбецької кухні. При слові плов спливають асоціації смачного, ароматного рису, з шматочками соковитого м'яса і ароматних спецій. Але крім класичного варіанту плову можна приготувати не менш смачний і ароматний плов з гранатом, сухофруктами і чебрецем. Виходить дуже поживне і оригінальне блюдо, яке чудово підійде для вегетаріанської кухні. Але цей плов не тільки дуже смачний, але і корисний, він рекомендований навіть при захворюваннях жовчного міхура і печінки. Це дуже смачне блюдо особливо сподобається тим, хто любить гранати і сміливу різноманітність у приготуванні звичних страв.
Ingredients
Рис басматі
200 г.
Бульйон курячий
300 мл.
Цибуля червона
1 шт.
Курага
50 г.
Фісташки
50 г.
Гранат (зерна)
50 г.
Чебрець свіжий
50 г.
Cіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Масло вершкове
3 ст. л.
Preparation steps
01
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
02
Масло розтопити в сотейнику на середньому вогні і обсмажити на ньому цибулю приблизно 4-5 хвилин.
03
Додати в сотейник рис і обсмажити приблизно хвилину.
04
Потім влити туди ж курячий бульйон і довести до кипіння. Накрити кришкою, зменшити вогонь і варити 15-20 хвилин.
05
Нарізати невеликими шматочками курагу, фісташки, зерна граната, чебрець.
06
Коли плов буде готовий, зняти з вогню і перемішати виделкою. Потім додати нарізані горіхи і сухофрукти, трохи посолити, поперчити за смаком і відразу подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores