
Печінковий торт
Абсолютна застільна класика - печінковий торт. Хто автор рецепта, що завоював таку неймовірну популярність, не відомо, але позмагатися з цією стравою за першість можуть хіба що салат олів'є та оселедець під шубою. Варіацій приготування цього несолодкого торта існує декілька: хтось готує його з курячої печінки - мовляв, так ніжніше, хтось не додає моркву і цибулю - і без того смачно, хтось замість борошна використовує манку... Варіантів - море, ми ж пропонуємо свій перевірений рецепт, який нас ще жодного разу не підвів!
Ingredients for the recipe
Ingredients
Beef Liver
700 г
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
2 шт.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
100 мл
7 Flour 1kg
100 г
Onion
200 г
Carrots
200 г
Garlic
3 зубчики
Odeskyy Mayonez Provence Mayonnaise 67% 600g
200 г
Salt Egypt
за смаком
Gonzo Sour Cream and Herbs Flavored Rusks 50g
Preparation steps
01
Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці.
02
У рослинній олії обсмажити цибулю до м'якості, додати моркву і обсмажити все до золотистого кольору.
03
Майонез викласти в глибоку тарілку, додати часник пропущений через часниковий прес, все перемішати і на деякий час покласти в холодильник.
04
Сиру печінку пропустити через м'ясорубку або подрібнювач.
05
Додати яйця і перемішайте.
06
Влити молоко і ще раз перемішати до однорідного стану.
07
У цю масу просіяти борошно, посолити і ретельно перемішати (можна злегка збити за допомогою міксера), щоб не було грудочок.
08
У сковороді розігріти олію, влити один неповний ополоник печінкового тіста, рівномірно розподілити по сковороді, щоб вийшов млинець.
09
Обсмажити його приблизно по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.
10
Викласти цей млинець на тарілку, промастити часниковим майонезом і зверху нанести шар із смажених моркви та цибулі.
11
Таким чином спекти усі млинці, щоразу промащуючи їх майонезом і викладаючи шар моркви та цибулі. Останній шар промастити тільки майонезом.
12
Готовий торт можна посипати нарізаною зеленню, подрібненим жовтком, дрібно нарізаним солодким перцем. Дати торту трохи настоятися і подавати, він добре смакує як в теплому, так і в холодному вигляді.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores