Паска сирна - Image

Паска сирна

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Сирна паска є таким же традиційним блюдом Великодня, як і паска з тіста з фарбованими яйцями. Є 2 способи її приготування: гарячий і холодний. У даному рецепті всі компоненти використовуються без нагрівання, вони просто перетираються до однорідної маси. Сир краще брати домашній, жирний, сметану - густу, некислу. Щоб сир вийшов ніжним і повітряним, рекомендується скористатися міксером. У паску за бажанням можна покласти не тільки курагу, але і родзинки, цукати, корицю, ванілін і т.д. Для приготування традиційної сирної паски використовується дерев'яна або пластмасова пасочниця у вигляді чотиригранної піраміди, яка уособлює Голгофу.

Ingredients

Домашній сир

200 г.

Сметана

200 мл.

Цукор

за смаком

Ванілін

за смаком

Мед

за смаком

Сухофрукти

за смаком

Ряжанка

100 мл.

Preparation steps

01

Влити 1 ст. води в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, висипати курагу, проварити 5 хвилин. Витягнути курагу, перекласти в чашу блендера, додати туди ж горіхи, подрібнити.

02

У мисці змішати сир, цукор, суміш з блендера, вилити ряжанку і сметану, перемішати до стану густого тіста. Додати мед, перемішати.

03

Викласти у форму для паски сирну суміш, прибрати на 12 годин у холодильник.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Паска сирна – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua