Пахлава з медовим сиропом - Image

Пахлава з медовим сиропом

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Східні солодощі відомі й улюблені в усьому світі, а медова пахлава - одна з самих популярних східних солодощів. Пахлава - медові ласощі з горіховим присмаком. Батьківщина цього кондитерського виробу - Османська імперія. Історики стверджують, що перша пахлава була приготована для турецького султана в далекому XV столітті. Складові запропонованого рецепта - тонке листкове тісто, горіхова начинка, медовий сироп. Для спрощення процесу приготування пахлави можна використовувати листкове тісто, яке продають у магазині. Для начинки використовуються волоські горіхи і мигдаль. Після того, як солодкий, ароматний і дуже корисний медовий сироп просочить пахлаву, вона готова.

Ingredients for the recipe

Walnut
499.00

Walnut

per 1 kg

Ingredients

Walnut

200 г.

Almond

120 г.

Spice Cinnamon Ground

за смаком

Spice Nutmeg Ground

за смаком

Auchan Powdered Sugar 200g

200 г.

Rud Leaf Frozen Dough

360 г.

Homemade Butter

160 г.

Provence Lemons Tablecloth 120x136cm

1 шт.

Litniy Med Honey 750g

200 г.

Preparation steps

01

Розігріти сковороду, обсмажити горіхи до рум'янцю, подрібнити за допомогою качалки, додати спеції, половину цукрової пудри, ретельно перемішати.

02

Розкласти тісто на столі, розрізати на кілька прямокутних аркушів. Застелити деко для випікання харчовим папером і змастити її маслом.

03

Розтопити вершкове масло. Викласти кілька аркушів тіста змащуючи кожен топленим маслом на деко. Зверху викласти обсмажені горіхи. Зверху викласти другу половину листів, змащуючи кожен топленим маслом.

04

Розрізати невеликими квадратами, поставити в духовку на 30-35 хвилин, випікати при температурі 180ºС. У разі, якщо тісто стане швидко темніти, накрити зверху деко фольгою .

05

Змішати в мисці мед, другу половину цукрової пудри, сік лимона, налити 100 мл води, поставити суміш на вогонь. Нагрівати, поки мед не розчиниться. Варити на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин.

06

Дістати готову пахлаву із духовки, залити зверху приготованим сиропом, дати 1-2 години просочитися пахлаві.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min