Вівсяний хліб - Image

Вівсяний хліб

Number of servings: 1Cooking time: 4 h 30 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Дріжджове тісто - це одне із найдревніших видів тіста. Дріжджі - це грибки, які розмножуються і забезпечують підіймання тіста. Для того, щоб цей процес почався, дріжджовим грибкам необхідна "підкормка" - борошно, трохи рідини і час. Дуже багато господинь бояться замішувати дріжджове тісто, посилаючись на те, що воно далеко не завжди піднімається і не виходить таким, як треба. Ми запевняємо вас, що за нашим рецептом у вас вийде найчудовіший вівсяний хліб. До того ж, вівсяний хліб набагато кращий пшеничного. Це пов'язано з тим, що останній більш калорійний. А якщо ви стежите за своєб вагою, то зайві калорії вам ні до чого.

Ingredients

Борошно пшеничне грубого помолу

330 г.

Вівсяні пластівці

55 г.

Молоко

3 ст. л.

Олія соняшникова нерафінована

3 ст. л.

Дріжджі сухі

0,5 ч. л.

Вода

190 мл.

Мед

25 г.

Сіль

7 г.

Preparation steps

01

У 100 мл. від загальної кількості теплої води замочити пластівці на 10 хвилин.

02

У глибоку миску всипати борошно, дріжджі, сіль і ретельно перемішати. У центрі миски зробити ямку, вилити в неї молоко і мед, перемішати ложкою до розчинення меду в молоці. Додати в миску пластівці і соняшникову олію.

03

Поступово влити в миску воду, що залишилася, невеликими порціями, замішуючи тісто. Готове тісто замісити на твердій поверхні, трохи покритій борошном.

04

Глибоку миску змастити соняшниковою олією і покласти в неї тісто. Накрити миску з тістом плівкою, залишити на 1,5 години до збільшення об'єму в 2-3 рази.

05

Тісто знову замішувати протягом 5 хвилин, після залишити ще на 1,5 години.

06

Готове тісто покласти на робочу поверхню, обережно розтягнути краї в сторони, формую квадрат. Тісто не м'яти і не притискати, для збереження бульбашок повітря в ньому.

07

Краї тіста загорнути до центру і трохи притиснути. Обережно скрутити в рулет, защипуючи краї. Перевернути донизу швом, трохи ще раз прокатати.

08

Викласти тісто на пергамент, присипаний борошном, накрити, залишити на 30-40 хвилин.

09

Злегка змочити водою тісто, зробити надрізи, посипати вівсяними пластівцями.

10

Випікати при температурі 200°C перші 10 хвилин з парою (поставити під деко ємність з гарячою водою). Після, воду прибрати, залишити духовку відкритою на 2 хвилини, продовжити випікати хліб ще 20 хвилин до рівномірного коричневого кольору.

11

Залишити хліб на 1-1,5 години охолонути, після цього можна розрізати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min