Гострий гарячий шоколад - Image

Гострий гарячий шоколад

Number of servings: 2Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Як тільки Іспанці привезли рецепт гарячого шоколаду з Америки, це лакомство миттєво поширилося по всій Європі. Індіанці готували гарячий шоколад з додаванням перцю чилі. Вони приписували йому цілющі властивості. Шоколад дійсно дуже корисний. Науково доведено, що шоколад благотворно впливає на серцево-судинну систему, завдяки високому вмісту ефірних олій, шоколад перешкоджає формуванню склеротичних бляшок і тромбів. А ще шоколад дуже підвищує настрій і знімає втому, додаючи бадьорості на цілий день. Гострий гарячий шоколад буде дуже доречним в морозний, холодний, зимовий день. Філіжанка такого напою швидко зігріє ваш організм, задасть відмінного настрою, підніме тонус і пробудить Вашу чуттєвість.

Ingredients

Шоколад гіркий

100 г.

Молоко

400 мл.

Перець чилі

1 шт.

Ваніль (стручок)

0,5 шт.

Кориця (паличка)

1 шт.

Коньяк

1 ст.л.

Цукор

за смаком

Какао-порошок

за смаком

Preparation steps

01

Шоколад натерти на крупній тертці. Стручок ванілі розрізати уздовж. Перець чилі розламати навпіл.

02

Влити в неглибоку каструлю молоко, додати корицю і чилі. Поставити на вогонь, сильно розігріти, не доводити до кипіння. Всипати натертий шоколад, варити 10 хвилин, помішуючи.

03

Після того, як все зварилося, вийняти спеції з каструлі, додати в шоколад цукор за смаком, зняти з вогню, додати коньяк. При подачі посипати зверху какао.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Гострий гарячий шоколад – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua