
Морквяні слайси з білим шоколадом
Морква - смачний і корисний овоч, дуже затребуваний в кулінарії. Запропонований рецепт - один із варіантів використання моркви у випічці. Морквяна випічка з'явилася дуже давно: в кінці 16-го століття, а в кінці 60-х років минулого століття виявилася на піку популярності. Не здає свої позиції вона і зараз, оскільки вважається "здоровою" випічкою. Крім моркви в нашому рецепті використовують родзинки і горіхи. Чому в назві рецепту "морквяні слайси"? У рецептах стало часто зустрічатися слово "слайс". У перекладі з англійської "slice" означає "шар, шматок, скибочка". У нашому випадку морквяні слайси - порційні шматочки морквяної випічки.
Ingredients
Борошно
200 г.
Розпушувач
1 ч. л.
Мелений духмяний перець
0,5 ч. л.
Сода
0,5 ч. л.
Коричневий цукор
50 г.
Морква
1 шт.
Родзинки
50 г.
Горіхи
50 г.
Яйця
3 шт.
Оливкова олія
2 ст. л.
Вершки
100 мл.
Білий шоколад
250 г.
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 180ºС. Застелити пекарським папером прямокутну форму для запікання розмірами 20х30 см. Моркву очистити і натерти на тертці. Горіхи дрібно посікти. Шоколад поламати.
02
Просіяти в миску борошно, розпушувач, запашний перець і соду. Додати цукор, моркву, родзинки і горіхи. Розмішати.
03
Змішати яйця з оливковою олією. Влити їх в суміш сухих інгредієнтів. Ретельно перемішати. Перелити масу у форму для запікання і розрівняти поверхню ложкою.
04
Випікати в духовці протягом 25 хвилин. Остудити.
05
Для ганаша в маленькій каструлі нагріти вершки до точки, близької до кипіння. Зняти з вогню і додати шоколад. Дати йому розтанути, розмішати.
06
Рясно змастити ганашем корж, дати глазурі застигнути і нарізати порційними шматочками.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores