
Пісні вареники з вишнею
Хто не любить бабусині вареники з вишнями? Ця ароматна соковита начинка, що бризкає гарячим сиропом з тонкого тіста, нагадує про солодкі моменти нашого дитинства. Приємна ностальгія. Сьогодні хочеться поділитися з Вами тим самим рецептом вишневих вареників, але не простим – пісним. Тепер і в період посту Ви зможете насолоджуватися улюбленим літнім частуванням. Найпростацьке тісто, що складається всього з трьох інгредієнтів (борошно, вода, сіль), і стиглі садові вишеньки – все, що Вам потрібно. Ну, і, звичайно ж, гарний настрій і нестримне бажання творити. Особлива консистенція тіста робить його податливим, приємним у роботі і не дозволяє йому розмокати від соку, що виділяється вишнями, і це не може не радувати.
Ingredients
Борошно
400 г
Сіль
за смаком
Вода
300 мл
Вишні
300 г
Preparation steps
01
Борошно просіяти. До нього додати дрібку солі. Поступово вливати теплу воду і замішати тісто. Воно має бути приємним, не липнути до рук. Накрити і дати постояти близько години (не нехтуйте цією порадою, вона дійсно важлива).
02
Підготувати вишню (зі свіжої видалити кісточки, заморожену промити під теплою водою і залишити, щоб стікав сік).
03
Присипати борошном робочу поверхню і розкатати тісто в пласт. Вирізати кружечки-заготовки для майбутніх вареників. Тепер брать по одному і обережно розтягувати тісто, тягнути з країв.
04
Покласти на кружечок тіста вишню і скласти його навпіл. Добре скріпляти краї.
05
Поки вареники ліпляться, поставити на вогонь каструлю з водою.
06
Коли вода закипить, кинути в неї по одному варенику, помішуючи. Вареники готові тоді, коли починають спливати. Шумівкою виловити, розкласти по тарілках.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores