Крокке - Image

Крокке

Number of servings: 4Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Крокке часто називають "вуличною їжею" в Палермо. Ними можна перекусити в будь-якому провулку. Це невеликі коржі, які готують з нутового борошна (по -іншому його називають ще турецьким горохом). Його якраз і араби привезли на Сицилію. Вони робили з гороху борошно і потім випікали різні вироби. Тому в класичному варіанті використовують як раз нутове борошно. Хоча це не найголовніше. Адже крокке - це коржі з картопляного пюре. Так що борошно можна використовувати і звичайне. Крокке обов'язково потрібно їсти гарячими , так вони зберігають свій справжній смак. За бажанням можна приготувати якийсь соус до крокке і подавати їх як самостійну страву. Або, наприклад, із салатом.

Ingredients

Картопля

2 шт.

Карі

0,5 ч. л.

Перець чорний мелений

за смаком

Борошно

0,5 ст.

Рослинна олія

50 мл

Сіль

за смаком

Куряче яйце

1 шт.

Сухарі панірувальні

1 ст.

Preparation steps

01

Відварити картоплю, охолодити і розім’яти в пюре.

02

Нагріти олію на сковороді.

03

Змішати картопляне пюре з порошком каррі. Приправити сіллю і перцем.

04

Взяти 3 неглибокі миски, в одній збити яйце, в іншу насипати борошно, в третю – сухарі.

05

Зліпити з картопляної суміші невеликі коржі.

06

Опустити кожен корж в борошно і обережно струсити надлишки.

07

Обсмажити картопляні коржі в дуже гарячій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

08

Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.

09

Подавати з улюбленим соусом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Lo Mein

Lo Mein

1

30 min

Крокке – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua