
Крокке
Крокке часто називають "вуличною їжею" в Палермо. Ними можна перекусити в будь-якому провулку. Це невеликі коржі, які готують з нутового борошна (по -іншому його називають ще турецьким горохом). Його якраз і араби привезли на Сицилію. Вони робили з гороху борошно і потім випікали різні вироби. Тому в класичному варіанті використовують як раз нутове борошно. Хоча це не найголовніше. Адже крокке - це коржі з картопляного пюре. Так що борошно можна використовувати і звичайне. Крокке обов'язково потрібно їсти гарячими , так вони зберігають свій справжній смак. За бажанням можна приготувати якийсь соус до крокке і подавати їх як самостійну страву. Або, наприклад, із салатом.
Ingredients
Картопля
2 шт.
Карі
0,5 ч. л.
Перець чорний мелений
за смаком
Борошно
0,5 ст.
Рослинна олія
50 мл
Сіль
за смаком
Куряче яйце
1 шт.
Сухарі панірувальні
1 ст.
Preparation steps
01
Відварити картоплю, охолодити і розім’яти в пюре.
02
Нагріти олію на сковороді.
03
Змішати картопляне пюре з порошком каррі. Приправити сіллю і перцем.
04
Взяти 3 неглибокі миски, в одній збити яйце, в іншу насипати борошно, в третю – сухарі.
05
Зліпити з картопляної суміші невеликі коржі.
06
Опустити кожен корж в борошно і обережно струсити надлишки.
07
Обсмажити картопляні коржі в дуже гарячій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
08
Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.
09
Подавати з улюбленим соусом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores