Кекс із кабачком і горіхами - Image

Кекс із кабачком і горіхами

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Ви коли-небудь готували кекс із кабачка? Спробуйте приготувати цю овочеву випічку. Кабачок - досить затребуваний в кулінарії овоч, який є інгредієнтом великої кількості страв. У запропонованому рецепті кабачок виступає в незвичній для себе ролі - основного інгредієнта солодкого кексу. Тісто, до складу якого входить рослинна клітковина, корисне, у нього приємна структура. Замість фініків у цьому рецепті можна використовувати родзинки або в'ялений інжир. Перевірити готовність випічки зручно за допомогою дерев'яної зубочистки. Кекс за цим рецептом виходить пишним і м'яким.

Ingredients

Борошно

300 г.

Розпушувач

1 ч. л.

Кориця

1 ч. л.

Харчова сода

0,5 ч. л.

Коричневий цукор

50 г.

Кабачок

1 шт.

Фініки без кісточок

100 г.

Волоські горіхи

50 г.

Соняшникова олія

за смаком

Вершкове масло

за смаком

Яйця

2 шт.

Ваніль

1 щіпка

Сіль

1 щіпка

Preparation steps

01

Розігріти духовку до 180°С. Змастити вершковим маслом форму для випічки і застелити папером для випікання. Кабачок натерти на тертці. Волоські горіхи та фініки змолоти.

02

Просіяти борошно у велику миску. Додати розпушувач, соду, корицю і цукор, розмішати.

03

Додати кабачок, горіхи і фініки. Добре перемішати.

04

У маленькій мисці з'єднати соняшникову олію, яйця і ваніль, злегка збити. Влити в борошняну суміш і ретельно розмішати. Вилити тісто в підготовлену форму.

05

Запікати 50 хвилин. Залишити на 5 хвилин остигати у формі. Подавати, нарізавши скибочками, з вершковим маслом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min