Гурійські пиріжки - Image

Гурійські пиріжки

Number of servings: 10Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Новий Рік та Різдво однаково люблять в усіх куточках світу. І Грузія не є винятком. Традиційне новорічне застілля, вишукані страви - це напевно спільні риси, які характерні для всіх країн світу в Новий Рік. Відмінні риси - це те, що кожна країна має свої відмінні від інших національні новорічні страви. Як наприклад, гурійський пиріжки. Вони є особливим атрибутом Різдва в Грузії. А ще в деяких грузинських сім'ях існує традиція всередину одного пиріжка класти монетку, тому вважається кому попадеться такий пиріжок монетка принесе велику удачу на весь рік. Спробуйте спекти такі пиріжки і відчути новорічні традиції Кавказу.

Ingredients

Борошно

800 г.

Мацоні (або кисле молоко)

500 мл.

Сулугуні

500 г.

Молоко

200 мл.

Яйця

12 шт.

Вершкове масло

100 г.

Соняшникова олія

150 мл.

Сметана

2 ст. л.

Сухі дріжджі

1 ст. л.

Цукор

по вкусу

Сіль

по вкусу

Preparation steps

01

Молоко злегка підігріти, додати дрібку цукру, дріжджі, 1 ст. л. соняшникової олії і 100 г. борошна. Перемішати і залишити на 1 годину.

02

Додати мацоні, решту борошна, 1 яйце. Замісити тісто.

03

Додати розтоплене вершкове масло і сіль. Добре замісити.

04

Сир натерти. 10 яєць зварити вкруту, розрізати уздовж навпіл.

05

Тісто розділити на 10 частин. Розкачати одну частину в тонкий млинець, покласти на середину 2 ст. л. сиру і 2 половинки яйця. Скатати млинець в рулет, кінці підвернути. Так само приготувати усі пиріжки.

06

Укласти пиріжки на змащене соняшниковою олією деко, змастити їх сумішшю жовтка і сметани і поставити в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Гурійські пиріжки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua