
Гаспачо
Це перша страва мексиканської кухні. Але подають її холодною. Дивно, але це типова страва для Іспанії та Португалії. Гаспачо багатий різними овочами, в першу чергу помідорами. Цікава версія походження слова. Від мосарабского "гаспачо" означає "залишки". Тобто, спочатку цей суп готували з усіх залишків продуктів, які були вдома. Страва досить ситна завдяки білому хлібу, але і не менш смачна. Тому урізноманітнити домашні обіди дуже просто. Гаспачо сподобається всім завдяки своїй незвичності.
Ingredients
Помідори
4 шт.
Огірки
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Часник
1-2 зубки
Зелений солодкий перець
1 шт.
Червоний солодкий перець
0.5 шт.
Оливкова олія
1 ч. л.
Лимон
1 шт.
Холодна вода
за смаком
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Зелень
за смаком
Авокадо
(часточки для гарніру)
Preparation steps
01
Помідори опустити на дві хвилини в окріп, остудити в крижаній воді, очистити від шкірки, порізати і покласти в блендер.
02
Огірок, цибулю, часник, перці почистити і теж опустити в блендер. Приправити сіллю, перцем, оливковою олією, вичавити півлимона. Все подрібнити в блендері до однорідної маси.
03
Отриману томатну суміш можна розвести за смаком водою, щоб отримати більш рідку консистенцію.
04
При подачі прикрасити авокадо і зеленню, авокадо відмінно поєднується з холодним супом.
05
Як гарнір, можна використовувати огірки, цибулю, варене яйце, копчене м'ясо (нарізане кубиками), а також сухарики.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores