
Крокети
Крокети - страва з м'ясного або рибного фаршу, крупи або овочів, яку обсмажують у фритюрі. Саме завдяки обсмажуванню у фритюрі досягається ефект хрусткої скоринки. Крокети обов'язково смажаться на розпеченій олії. Назва цієї страви походить від французького дієслова «croquer», що означає "хрустіти". За технологією приготування крокети схожі на звичні для нас котлети. Крокети можна готувати і, комбінуючи інгредієнти. У запропонованому рецепті поєднуються такі інгредієнти, як рис, копчене куряче філе і твердий сир. Цікавий варіант панірування: крокети спочатку треба обмакнути в льєзон (суміш молока і яйця), а потім в паніровку з суміші натертого на тертку пармезану і панірувальних сухарів.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Steamed Rice
100 г.
Alan Boiled-Smoked Chicken Fillet
150 г.
Grana Padano 32% cheese
100 г.
Dziugas Parmesan Cheese 40%
50 г.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
2 шт.
Bread Crumbs
150 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
2 ст. л.
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.92l
200 мл.
Akvulya Still Water 2l
400 мл.
Salt Egypt
1 ч. л.
Spice Black Pepper Ground
1 ч. л.
Preparation steps
01
Рис відварити і остудити. Змішати з 1 яйцем, сіллю, перцем. Збити блендером в однорідну масу.
02
Дрібно порізати курячу грудку. Сир натерти на крупній тертці. З тіста сформувати коржі, викласти зверху начинку з курячої грудки і сиру.
03
Закрити коржі, сформувати кулясту форму. Натерти на дрібній тертці пармезан і змішати з панірувальними сухарями.
04
В окремій мисці збити 1 яйце з молоком. Обмакнути крокети спочатку в приготований льєзон, а потім в паніровку. Операцію повторити двічі з кожним крокетом.
05
Розігріти олію і смажити крокети у фритюрі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores