Чашушулі - Image

Чашушулі

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Чашушулі – традиційна страва грузинської кухні, що готується з м'яса (найчастіше яловичини або телятини), тушкованого з овочами і спеціями в томатному соусі. Страва виходить досить гострою і пряною на рахунок використання великої кількості гострого перцю, хмелі-сунелі, коріандру, аджики. Неповторний смак страва отримує за рахунок тушкування м'яса спочатку у власному соку, потім в томатах. За традицією чашушулі готують в казані або каструлі з товстим дном. У такому випадку м'ясо залишиться м'яким і ніжним, при цьому не втрачаючи соковитість. Краще використовувати соковиті і стиглі помідори сливовидної форми. У Грузії чашушулі подають зі свіжим лавашем без будь-якого гарніру.

Ingredients

Яловичина

600 г.

Цибуля ріпчаста

7 ст. л.

Помідори

200 г.

Часник

1 шт.

Соус томатний

за смаком

Лавровий лист

1 шт.

Кінза

1 пучок

Базилік

1 пучок

Шафран

за смаком

Коріандр мелений

за смаком

Сіль

за смаком

Перець червоний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Нарізати м'ясо кубиками. Часник, цибулю і зелень дрібно подрібнити.

02

Помідори промити, розрізати на дві частини поперек, вичавити сік, м'якоть подрібнити.

03

М'ясо з цибулею покласти в каструлю, влити 100 мл. води, поставити на вогонь, тушкувати до м'якості м'яса. Поступово додаючи гарячу воду.

04

Додати м'якоть в каструлю, тушкувати до готовності. Висипати часник, зелень, додати спеції, томатний соус, посолити і поперчити. Прокип'ятити протягом 10 хвилин.

05

Прибрати з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10-15 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Чашушулі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua