
Буженіна в мікрохвильовій печі
Хоча і вважається, що свинина - це досить жирне м'ясо, все ж багато хто любить його. Напевно, воно стоїть другим за популярністю після курячого. Якщо вживати свинину в помірних кількостях, то вона буде навіть корисною. Свинина, як і інші м'ясні продукти, містить досить велику кількість таких елементів як залізо і цинк. А ці елементи знижують ризик появи серцево-судинних захворювань. У м'ясі свині знаходиться величезна кількість вітамінів групи В. Якщо приправити свинину за нашим рецептом і швидко запекти в мікрохвильовці, то ви отримаєте хорошу закуску до будь-якого гарніру. До речі, можна також порізати буженину шматочками і робити їз неї бутерброди.
Ingredients
М'ясо (свинина)
1 кг.
Зубчик часнику
3 шт.
Родзинки без кісточок
10 г.
Лавровий лист
6 шт.
Сіль
10 г.
Перець чорний мелений
5 г.
Олія
50 мл.
Preparation steps
01
Спочатку потрібно м'ясо промити, обсушити паперовим рушником. Часник почистити та порізати часточками. Якщо потрібно зробити буженіну із зовсім класичним смаком, потрібен буде лише часник. Якщо ж не боятися експерементувати, можна помити та обсушити ще й кілька чайних ложок родзинок без кісточок.
02
Ножем зробити в м'ясі глибокі надрізи, засунути в них часточки часнику (та родзинки, якщо вони присутні). Натерти м'ясо сіллю та перцем, дати йому постояти 30-60 хвилин. Розігріти на сковороді трохи олії та обсмажити на сильному вогні м'ясо з усіх боків, до гарної золотистої скоринки (це всього кілька хвилин з кожного боку)
03
Покласти м'ясо на лавровий лист та акуратно налити туди кілька склянок окропу (400 мл.). Закрити кришку, поставити в мікрохвильову піч, увімкнути на повну потужність (режим - тільки мікрохвилі, не гриль) на 15-25 хвилин.
04
Потім дістати касрюлю, перевернути м'ясо та готувати ще стільки ж часу (15-25 хвилин на повній потужності). потужність у всіх мікрохвильових печей різна, та посуд також буває різної теплопровідності, таким чином ідеальний час приготування потрібно підбирати індивідуально. Тому рекомендується після 13-15 хвилин приготування, розрізати мясо та перевірити, як виходить. Та вносити корективи відповідно.
05
Перевірити готовність м'яса: зробити надріз та подивитися (чи спробувати). Все повинно бути добре, але якщо раптом у мікрохвильової печі зовсім особливий характер, та м'ясо недостатньо пропеклось, додати ще кілька хвилин у мікрохвильвій печі. Подавати буженіну гарячою з гарніром - або охолодити та нарізати за смаком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores