
Бажі
Бажі - це універсальний соус грузинської кухні, в якому найголовніше - горіхи. Піддавати тепловій обробці бажі не треба. У цьому і у відсутності у складі пасерованої цибулі - відмінності бажі від сациві. У приготуванні соусу можна використовувати холодну кип'ячену воду, а можна - м'ясний, в тому числі і курячий бульйон. Соусом можна поливати картоплю, капусту, баклажани, стручкову квасолю. Ще один варіант використання бажі. Курку, запечену в духовці до утворення злегка золотистої скоринки, трохи остудити і, порізавши порційними шматками, викласти в приготований соус бажі. Дати страві постояти (в ідеалі кілька годин), а потім подавати. В такий же спосіб можна вчинити і з відварною куркою, смаженою рибою, індичкою
Ingredients for the recipe
Ingredients
Walnut
200 г.
Cilantro 70g
1 пучок
Garlic
2 зубчика
Kuhne Walnuss & Essig 250ml
1 ст. л.
Kotanyi Natural Saffron 12g
за смаком
Spice Hmeli-suneli
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Akvulya Still Water 2l
50-70 мл.
Preparation steps
01
У ступці розтовкти волоські горіхи до тих пір, поки вони не перетворяться в пасту (можна замість цього пропустити через м'ясорубку).
02
Окремо потовкти порізану дрібно кінзу з дрібно рубаним часником, посолити, поперчити. Потовкти.
03
У каструлі змішати кінзу з горіхами, шафраном і хмелі-сунелі, уксусом і залити холодною кип'яченою водою до тих пір, поки вона не стане схожою за консистенцією на рідку сметану. Все ретельно перемішати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores