
Бажі
Бажі - це універсальний соус грузинської кухні, в якому найголовніше - горіхи. Піддавати тепловій обробці бажі не треба. У цьому і у відсутності у складі пасерованої цибулі - відмінності бажі від сациві. У приготуванні соусу можна використовувати холодну кип'ячену воду, а можна - м'ясний, в тому числі і курячий бульйон. Соусом можна поливати картоплю, капусту, баклажани, стручкову квасолю. Ще один варіант використання бажі. Курку, запечену в духовці до утворення злегка золотистої скоринки, трохи остудити і, порізавши порційними шматками, викласти в приготований соус бажі. Дати страві постояти (в ідеалі кілька годин), а потім подавати. В такий же спосіб можна вчинити і з відварною куркою, смаженою рибою, індичкою
Ingredients
Волоські горіхи
200 г.
Кінза
1 пучок
Часник
2 зубчика
Оцет винний
1 ст. л.
Шафран
за смаком
Хмелі-сунелі
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Вода
50-70 мл.
Preparation steps
01
У ступці розтовкти волоські горіхи до тих пір, поки вони не перетворяться в пасту (можна замість цього пропустити через м'ясорубку).
02
Окремо потовкти порізану дрібно кінзу з дрібно рубаним часником, посолити, поперчити. Потовкти.
03
У каструлі змішати кінзу з горіхами, шафраном і хмелі-сунелі, уксусом і залити холодною кип'яченою водою до тих пір, поки вона не стане схожою за консистенцією на рідку сметану. Все ретельно перемішати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores