
Венесуельський банановий торт
Іноді хочеться відпочити від звичної випічки і спробувати щось новеньке. Запропонований рецепт - традиційний латиноамериканський десерт, а один з найулюбленіших фруктів в латиноамериканських десертах - банан. Основа венесуельського бананового торта - пісочне тісто, а наповнене воно банановим суфле з горіхами, родзинками і спеціями. Торт (а схожий він швидше на пиріг) нескладний у приготуванні, з простими, нехитрими інгредієнтами. Набір прянощів: кориця, духмяний перець, мускатний горіх і мелений імбир здавалося б не дуже підходить для торта, але результат - ароматний, цікавий десерт.
Ingredients
Борошно
200 г.
Цукор
4 ст. л.
Яйця
3 шт.
Банан
5 шт.
Вершкове масло
120 г.
Родзинки
100 г.
Кориця
0,5 ч. л.
Мускатний горіх
0,25 ч. л.
Перець запашний
0,5 ч. л.
Імбир мелений
0,5 ч. л.
Ванілін
1 ч. л.
Сіль
1 ч. л.
Горіхи волоські
50 г.
Preparation steps
01
Для тіста змішати борошно з 2 ст. л. цукру і сіллю, додати 100 г. м'якого масла і перетерти в крихту. Додати 2 жовтка і замісити еластичне тісто. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник.
02
Для начинки родзинки замочити у воді. М'якоть банана перетворити в пюре. Додати 2 ст. л. цукру, ванілін, всі прянощі, 1 ст. л. масла і збити міксером. Додати подрібнені горіхи і родзинки.
03
Розкачати охолоджене тісто в корж. Круглу форму діаметром 22-26 см. змастити маслом і викласти в неї тісто, зробивши бортики. Наколоти виделкою.
04
Збити 3 охолоджених білка з сіллю в піну. Акуратними рухами зверху вниз змішати білки з банановою сумішшю.
05
Влити всередину начинку і помістити в розігріту до 200°C духовку на 5 хвилин, потім зменшити температуру до 180°C і випікати торт 25 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores