Туррон - Image

Туррон

Number of servings: 10Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Туррон - це кондитерський виріб, традиційно виготовляється з меду, цукру, яєчного жовтка і смаженого мигдалю або інших горіхів. Туррони зазвичай виготовляються у вигляді прямокутної або круглої форми. До речі, такі ласощі є традиційними різдвяними ласощами в Італії, Іспанії та Чехії. Туррон ще називають нугою. Нуга була добре відома в Середземноморському регіоні з часів Стародавнього Риму. Таку шалену популярність туррони придбали не тільки завдяки своєму чарівному смаку, а й завдяки тому що дані ласощі дуже корисні і їх можна і навіть потрібно давати дітям. Адже, продукти в цілому з яких робляться туррони дійсно мають цілющі властивості.

Ingredients

Мед

250 мл.

Мигдаль

150 г.

Мелена кориця

1 ч. л.

Терта лимонна цедра

за смаком

Яєчні жовтки

2 шт.

Preparation steps

01

Розігріти мед до 60°C. Додати  мигдаль, добре перемішуючи ще трохи прогріти суміш.

02

Збити яєчні жовтки з корицею і цедрою, змішати з горіхово-медовою сумішшю.

03

Збити білок, потроху ввести його в суміш з горіхами. Добре перемішати.

04

Пласку ємність застелити пергаментом, влити солодку суміш, зверху накрити.

05

Залишити туррон застигати на 3 дні. Потім нарізати на невеликі шматочки.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Туррон – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua