Торт "Крокембуш" - Image

Торт "Крокембуш"

Number of servings: 12Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: DifficultMeal: Dinner

Крокембуш - солодкий французький шедевр. Торт являє собою конструкцією у формі конуса. Маленькі заварні булочки наповнені кремом, є основою десерту. Їх викладають гіркою, і скріплюють шоколадом або карамеллю. Прикрасою для десерту послужать зацукровані або свіжі квіти, горіхи, фрукти, і, звичайно ж, золотисті нитки карамелі, якими можна "розмалювати" торт. Випікають його на різні свята: Різдво, дні народження, весілля, хрестини. Ну а якщо вам просто захочеться в який-небудь день побалувати себе смачненьким, будь ласка! Даруйте собі радість щодня! І нехай сірі будні розчиняться в солодкому настрої.

Ingredients

Борошно (пшеничне)

170 г.

Цукор

525 г.

Яйце

10 шт.

Вода

410 мл.

Вершкове масло

150 г.

Вершки

500 мл.

Мед

6 ч. л.

Апельсин

½ шт

Білий шоколад

400 г.

Сіль

щіпка

Лайм

½ шт

Preparation steps

01

У сотейник влити 250 мл. води. Додати шматочок вершкового масла (100 г.), 1 ст. л. цукру і щіпку солі. Поставити  на плиту (масло повинно повністю розчинитися), перемішати і довести до кипіння. Зменшити вогонь. Швидко помішуючи, помалу ввести в масу борошно і продовжувати перемішувати.

02

Викласти тісто в миску, щоб трохи охололо. Потім, в тісто вбити по одному яйцю (4 шт.). Додаючи кожне яйце, не припиняти інтенсивно помішувати дерев'яною ложкою. Продовжувати збивати тісто, до отримання однорідної маси.

03

Деко натерти вершковим маслом і посипати борошном. Викласти тісто в кондитерський мішок і видавити на лист маленькі кружечки (замість кондитерського мішка можна використати міцний поліетиленовий пакет). Між тістом залишити місце, приблизно по 2 см, щоб булочки змогли піднятися. Відправити випікати в духовку розігріту до 180ºС градусів на 20 хвилин. Коли булочки будуть готові, дати їм повністю охолонути.

04

Перейти до приготування начинки - заварного крему. У каструлю влити 500 мл. вершків. Підігріти вершки на повільному вогні. Тим часом в глибоку миску вбити 6 яєць, додати 6 ч. л. меду і гарненько збити вінчиком. У масу додати дрібно натерту цедру половини апельсина. Помалу ввести в масу підігріті вершки. При цьому, не переставати ретельно збивати вінчиком, щоб яйця не згорнулися. Потім повернути в каструлю, і не припиняючи помішувати, поставити на повільний вогонь. Готувати, поки крем не загустіє. Перекласти готовий крем в миску і дати повністю остигнути.

05

З ватману або будь-якого щільного картону скрутити великий кульок-конус, край закріпити скотчем. Кінчик конуса зрізати (приблизно 10 см. завдовжки). Обернути картонний конус фольгою, акуратно зняти і вставити його всередину паперу. Форма для формування торта готова. Тепер слід помістити його у банку або вазу.

06

Білий шоколад (400 г.) поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Потім, частину кожного тістечка занурити в отриману шоколадну масу і помістити в край паперового конуса. Далі, покласти ще 3 булочки. Викласти булочки одну за іншою, змочуючи в шоколаді. Продовжувати укладати їх щільними горизонтальними пластами, поки не заповниться увесь конус. Останній пласт має бути пласким. Наповнений конус поставити на ніч в холодильник або прохолодне місце.

07

Коли шоколад захолоне, перевернути торт на блюдо. Акуратно підняти конус і зняти фольгу.

08

Залишилося приготувати карамель. У склянку вижати сік половинки лайму. У каструлю з товстим дном покласти 100 г. цукру і влити 5 ст. л. води. Поставити ємність на плиту, постійно помішуючи довести сироп до кипіння. Додати сік лайму. Як тільки сироп набуде темно-золотистого кольору - карамель готова.

09

Карамеллю побризкати увесь торт. Можна зробити у такий спосіб: вилку опустити в карамель (виймаючи вилку, карамель трохи охолоне і потягнеться золотистими ниточками) і нанести на крокембуш.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Торт "Крокембуш" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua