Скандинавські бублики з кардамоном - Image

Скандинавські бублики з кардамоном

Number of servings: 2Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

В скандинавських країнах традиційно прийнято додавати у випічку, будь то плюшки, бублики або печиво, пряність кардамон. Здавна її прозвали райським зерном завдяки приємному, цитрусовому смаку і високому вмісту ефірних масел. Саме тому фінська і шведська випічка відрізняються особливим ароматом. Випікати бублики необхідно до золотистої скоринки. Спечені ласощі можна полити глазур'ю з розтопленого білого шоколаду, перемішаного з тертим імбиром або корицею. Скандинавські бублики з кардамоном однаково смачні й ароматні як тільки спечені, так і холодні.

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

5 ст. л.

Selianski Ultrapasteriuzed Cream 20% 500g

1,5 ст. л.

ATA Sugar Brown Portion Stick 100x5g

1 ст. л.

Chicken Egg C0 1pc

0,5 шт.

Homemade Butter

за смаком

Eco Cardamom 6g

2 шт.

Nordic wheat bran 160g

0,5 ст. л.

Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g

0,5 ст. л.

Kamis in Grinder Sea Salt 90g

за смаком

Preparation steps

01

Розігріти сковороду, обсмажити коробочки кардамону протягом 1-2 хвилин, струшуючи. Витягнути насіння з коробочок, розтовкти в ступі.

02

Залити дріжджі з дрібкою цукру 0,25 ст. теплої води, розмішати, залишити на 5-10 хвилин.

03

Масло розтопити, трохи остудити.

04

У миску просіяти 3 ст. л. борошна, додати сіль, висівки, кардамон, перемішати. В окремій мисці змішати теплі вершки і яйця, збити. Додати дріжджі, перемішати. У центр гірки влити вершкову суміш, додати масло, перемішати.

05

Замісити тісто, поступово додаючи борошно, що залишилося, перекласти тісто на стіл, присипаний борошном, розім'яти тісто. Перекласти тісто в миску, посипати борошном, накрити рушником, прибрати на 2 години в тепле місце.

06

Тісто розділити на кілька частин, кожну скачати в ковбаску, з'єднати кінці, защипнути, щоб вийшов бублик.

07

Деко застелити пергаментом, змастити маслом, викласти бублики на деко. Накрити трохи вологим рушником зверху, настояти 30-40 хвилин.

08

Бублики змастити сумішшю збитого яйця і вершків, випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min