
Шоколадно-апельсиновий крем "шанті"
Цей шоколадний крем можна використовувати як вишукане доповнення до торта, і як начинку для еклерів або профітролів, і як самостійний десерт. Його незаперечна перевага полягає в тому, що замість традиційних жирних вершків для збивання в рецепті використовується молоко. Шляхом спроб вдалося встановити, що крем набуває пишної текстури і без вершків, адже шоколад сам по собі містить емульгатор, який дозволить масі стати повітряною і досить густою. Ароматний апельсин додає цьому крему ще більше чудового аромату.
Ingredients
Апельсин
1 шт.
Молоко
210 мл.
Сіль
дрібка
Ванілін
на кінчику ножа
Чорний шоколад
225 г
Preparation steps
01
З одного апельсина за допомогою ножа для чищення фруктів або дрібної терки зніміть цедру.
02
Молоко нагрійте майже до кипіння, потім покладіть цедру, дрібку солі, накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште настоюватися протягом 30-40 хвилин.
03
Після цього процідіть молоко через ситечко, додайте ванілін і перемішайте.
04
Шоколад поламайте на дрібні шматочки, залийте молоком і поставте на водяну баню. При цьому вода не повинна торкатись дна миски з шоколадом, він повинен лише повільно розтоплюватися під впливом пари. Нагрівайте шоколад до повного розтоплення, щоб маса стала схожа на гладкий шоколадний соус. Потім зніміть з вогню.
05
Широку миску наповніть льодом і холодною водою, поставте в неї ємність з шоколадною масою.
06
Збийте шоколад міксером на середній швидкості протягом 2-3 хвилин. У результаті маса повинна посвітлішати і загуснути і нагадувати за консистенцією збиті вершки.
07
Отриманий крем поставте в холодильник на 30-60 хвилин, щоб на холоді крем додатково загуснув.
08
Після охолодження крем потрібно повторно трохи збити до пишності.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores