Риба по-йеменськи - Image

Риба по-йеменськи

Number of servings: 2Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Хочеться вживати корисну і здорову їжу? Якщо так, цей рецепт для вас. Особливістю риби по-йеменськи є те, що вона готується з овочами і вживається із соусом, як і більшість страв у східній кухні. Це деяка "родзинка" в кулінарії йеменської кухні, що підкреслює її пікантність і гостроту смаку. Для цієї страви ми вибрали філе тріски: соковите і поживне, а головне - воно зберігає свої корисні властивості (білки, йод й інші речовини). Сам вибір риби для цього рецепту дуже скромний, але все таки вибір є - підійде будь-яка біла морська риба і бажано нежирна. Витончена східна страва гідна вашої уваги!

Ingredients

Філе тріски

500 г.

Томати (консервовані)

250 г.

Морква

2 шт.

Червона цибуля (велика)

1 шт.

Часник

2 зубчики

Рослинна олія (рафінована)

2 ст. л.

Гострий перець

0,5 шт.

Лавровий лист

6 шт.

Лайм

0,5 шт.

Зелень петрушки

пучок

Сіль

за смаком

Цукор

1 ст. л.

Preparation steps

01

Філе тріски обмити і нарізати упоперек шматочками по 5 см. шириною. Очистити цибулю і моркву, потім порізати кільцями. Перець обмити, очистити від насіння і нарізати кільцями.

02

Половину риби помістити в каструлю з товстим дном. Зверху покласти половину овочів і додати лавровий лист (3 шт.).

03

Потім викласти шар риби, що залишилася, овочів і лаврове листя (3 шт.).

04

Через сито протерти томати (разом з соком). Додати 2 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. цукру і щіпку солі. Томати влити в рибу з овочами. Потім помістити каструлю на сильний вогонь, приблизно на 5 хв. Зменшити вогонь і тушкувати до готовності (ще 5 хв.).

05

Поки риба тушкується, перейти до приготування соусу. Зелень і часник дрібно нарізати. Додати трохи цукру і сік лайму. Все гарненько перетерти товкачиком. Отриманим соусом заправити готову рибу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Риба по-йеменськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua