
Риба по-йеменськи
Хочеться вживати корисну і здорову їжу? Якщо так, цей рецепт для вас. Особливістю риби по-йеменськи є те, що вона готується з овочами і вживається із соусом, як і більшість страв у східній кухні. Це деяка "родзинка" в кулінарії йеменської кухні, що підкреслює її пікантність і гостроту смаку. Для цієї страви ми вибрали філе тріски: соковите і поживне, а головне - воно зберігає свої корисні властивості (білки, йод й інші речовини). Сам вибір риби для цього рецепту дуже скромний, але все таки вибір є - підійде будь-яка біла морська риба і бажано нежирна. Витончена східна страва гідна вашої уваги!
Ingredients
Філе тріски
500 г.
Томати (консервовані)
250 г.
Морква
2 шт.
Червона цибуля (велика)
1 шт.
Часник
2 зубчики
Рослинна олія (рафінована)
2 ст. л.
Гострий перець
0,5 шт.
Лавровий лист
6 шт.
Лайм
0,5 шт.
Зелень петрушки
пучок
Сіль
за смаком
Цукор
1 ст. л.
Preparation steps
01
Філе тріски обмити і нарізати упоперек шматочками по 5 см. шириною. Очистити цибулю і моркву, потім порізати кільцями. Перець обмити, очистити від насіння і нарізати кільцями.
02
Половину риби помістити в каструлю з товстим дном. Зверху покласти половину овочів і додати лавровий лист (3 шт.).
03
Потім викласти шар риби, що залишилася, овочів і лаврове листя (3 шт.).
04
Через сито протерти томати (разом з соком). Додати 2 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. цукру і щіпку солі. Томати влити в рибу з овочами. Потім помістити каструлю на сильний вогонь, приблизно на 5 хв. Зменшити вогонь і тушкувати до готовності (ще 5 хв.).
05
Поки риба тушкується, перейти до приготування соусу. Зелень і часник дрібно нарізати. Додати трохи цукру і сік лайму. Все гарненько перетерти товкачиком. Отриманим соусом заправити готову рибу.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores