Пурсалада (традиційний баскський суп) - Image

Пурсалада (традиційний баскський суп)

Number of servings: 3Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Пурсалада - традиційний баскський суп з тріски. В основі баскської кухні лежать різні рибні страви і страви на основі морепродуктів, зелень і ароматні приправи використовуються досить рідко. У баскської кухні найкращими рецептами є страви з тріски, частіше в'яленої. Баскські жителі велику увагу приділяють власним смаковим властивостям продуктів, стежать за їх високою якістю і свіжістю. У даному рецепті важливо поки тріска вимочується, кілька разів змінити воду - і щоразу обполіскувати посуд, щоб сіль не залишалася на дні. Готову страву солити слід дуже обережно, подавати гарячею в супниці.

Ingredients

Філе тріски

125 г.

Олія оливкова

2 ст. л.

Цибуля-порей

3 шт.

Картопля

375 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Залити рибу водою, вимочити протягом кількох годин, при цьому кожну годину міняти воду, і промивати посуд, щоб не залишалася на дні сіль.

02

Обсушити рибу, викласти в каструлю, влити 250 мл. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, витягнути рибу.

03

Видалити з риби шкіру, витягнути всі кістки, виделкою розім'яти м'якоть. Покласти м'якоть в бульйон, де варилася риба.

04

Картоплю і цибулю очистити і нарізати. У каструлі розігріти оливкову олію, висипати цибулю, обсмажувати протягом 5 хвилин постійно помішуючи. Після чого всипати картоплю, готувати ще 5 хвилин.

05

Влити в каструлю з цибулею та картоплею 1 л. води, довести до кипіння, варити протягом 35 хвилин. Після, додати рибу з бульйоном, варити ще 10 хвилин. При необхідності посолити за смаком.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Пурсалада (традиційний баскський суп) – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua