Плов з перловки з цибулею - Image

Плов з перловки з цибулею

Number of servings: 2Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Приготувати смачний плов - ароматний і розсипчастий - таке ж мистецтво, як уміння зварити борщ або випекти піцу. Перлову крупу заливають гарячим бульйоном так, щоб вона покривалася рідиною десь на 2-3 см. Потім на сильному вогні випарюють всю ту воду, що покриває крупу. Зменшують вогонь і, накривши щільно кришкою, залишають варитися до готовності. Якщо вся рідина вбралася, але крупа ще не готова, додають кілька ложок води або бульйону. Готовий плов залишають настоюватися під закритою кришкою на 10-15 хвилин. Після цього перемішують і розкладають по порційних тарілках. Подають плов гарячим.

Ingredients

Цибуля біла

100 г.

Жир курячий

10 г.

Крупа перлова

6 ст. л.

Бульйон курячий

200 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести воду до кипіння, опустити цибулю на 1 хвилину в воду, поки лушпиння не почне відділятися.

02

Витягнути цибулю, осушити, залити на 1 хвилину холодною водою, після чого нарізати кільцями, перекласти в миску.

03

Покласти жир в каструлю, поставити на вогонь, розтопити жир на середньому вогні, всипати перлову крупу, постійно змішуюючи при цьому, готувати протягом 15-20 хвилин, крупа повинна потемніти і стати ароматною.

04

Влити в каструлю з перловою крупою бульйон, всипати цибулю, довести суміш до кипіння, після чого зменшити вогонь до самого маленького. Додати сіль і перець за смаком. Накрити зверху каструлю кришкою, варити поки рідина не вбереться і крупа не буде готова, протягом 40 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Плов з перловки з цибулею – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua