Піцца з темним шоколадом - Image

Піцца з темним шоколадом

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Хочете здивувати своїх маленьких ласунчиків і побалувати їх чимось смачненьким? Спробуйте приготувати їм незвичайну піцу з темним шоколадом за нашим рецептом. Дуже смачна, з ніжною основою і м'яким прошарком сиру, з яскраво вираженим смаком шоколаду і хрусткими шматочками горіхів - така піца зникає зі столу в одну мить. До того ж вона ще й надзвичайно корисна. Фісташки містять величезну кількість міді, марганцю і фосфору, а також магнію і калію. Багато в ньому вітаміну Е, а вміст вітаміну В6 вище, ніж у яловиійї печінці. Фундук завдяки високому вмісту калію і кальцію благотворно діє на стінки судин і зміцнює мускулатуру серця, корисний при недокрів'ї. Темний шоколад відмінний антидепресант. Піцца ще й надзвичайно гарна і приваблива на вигляд. Так що готуйте нашу піцу з темним шоколадом і даруйте радість своїм дітям !

Ingredients

Молоко

100 г.

Свіжі дріжджі

13 г.

Оливкова олія

20 мл.

Мінеральна вода

100 мл.

Борошно

350 г.

Цукор

50 г.

Сіль

3 г.

Сир Моццарелла

250 г.

Темний шоколад (70%)

200 г.

Сир Маскарпоне

150 г.

Фісташки

30 г.

Фундук

30 г.

Апельсинова цедра

15 г.

Вершкове масло

25 г.

Preparation steps

01

Приготувати тісто. Підігріти молоко в кастрюлі. Зняти з вогню. Всипати розкришені дріжджі. Влити молоко в чашу кухонного комбайну, додати оливкову олію та воду. Увімкнути комбайн на 15 секунд. Просіяти борошно з сіллю, додати його та цукор до чаші комбайну. Перемішувати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до стінок чашки. Зробити з тіста кулю та покласти до миски. Накрити тканиною. Дати тісту піднятися при кімнатній темипературі. Воно повинне збільшитися в об'ємі вдвічі.

02

Розігріти духовку до 240°С. Розкачати тісто на присипаній борошном дошці в коржик діаметром приблизно 40 см. Змастити деко вершковим маслом. Викласти перепічку на деко та рівномірно наколоти виделкою.

03

Приготувати начинку. Для цього нарізати сир Моццарелла великими шматками. Розкласти їх у формі розетки в 2 см. від країв перепічки. Випікати до готовності.

04

Шоколад подрібнити та розтопити в кастрюлі на водяній бані. Зняти з вогню та ввести в шоколад сир Маскарпоне. Збити отриману масу. Витягнути піцу з духовки та нанести шар шоколаду з сиром Маскарпоне, не доходячи 1 см. до країв. Порубати фісташки та фундук. Посипати піцу різаними горіхами та апельсиновою цедрою. Замість однієї великої піци можна зробити кілька маленьких, та прикрасити їх будь-якими горіхами та цукатами.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Піцца з темним шоколадом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua