
Пиріг з інжиром, віскі і горіхами
У запропонованому рецепті використовується сушений інжир. Треба відзначити, що сушений інжир тривалий час зберігає свої корисні властивості. Якщо хочете зменшити час його варіння, інжир потрібно попередньо замочити на ніч і відварити до м'якості в тій же воді. Кількість води обумовлюється в рецепті. Готовому пирогу потрібно дати час для охолодження, при цьому не виймати його з форми. За допомогою тонкого ножа пиріг відокремити від стінок, накривши тарілкою, перевернути і обережно витягти з форми, а потім, накривши іншою тарілкою, перевернути ще раз. Хочете, щоб Ваш пиріг став ще смачніше? Приготуйте його заздалегідь і помістіть в герметичний контейнер на один день при кімнатній температурі.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Dried Figs
150 г.
Akvulya Still Water 2l
170 мл.
Tenjaku Whisky 40% 0.7l
1,5 ст. л.
Carmencita Vanilla Extract 150ml
за смаком
Top Grade Wheat Flour
за смаком
Baking Soda 500g
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Spice Cinnamon Ground
за смаком
Auchan Ground Nutmeg 55g
за смаком
Hazelnut
6,5 ст. л.
ATA Sugar Brown Portion Stick 100x5g
6,5 ст. л.
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
3,5 ст. л.
Chicken Egg C0 1pc
1 шт.
Preparation steps
01
Відварити інжир в каструлі з киплячою водою протягом 35-40 хвилин, при закритій кришці. Перекласти в блендер, додати до інжиру віскі і ваніль. Збити до однорідної маси.
02
Духовку розігріти до температури 175°C, висипати горіхи на деко, поставити деко в духовку на 8-10 хвилин. Витягнути із духовки, остудити, подрібнити великими шматочками.
03
У мисці змішати борошно і пекарський порошок, додати сіль, соду, корицю і мускатний горіх.
04
Збити міксером суміш цукру, вершкового масла і яєць, протягом 3 хвилин.
05
Додати в масляну суміш подрібнений інжир, поступово додавати борошняну суміш, не перестаючи збивати, замісити тісто.
06
Додати в тісто дрібно нарізані горіхи, викласти суміш у змащену форму для випікання, поставити в духовку на 75 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores