Печінковий торт - Image

Печінковий торт

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Абсолютна застільна класика - печінковий торт. Хто автор рецепта, що завоював таку неймовірну популярність, не відомо, але позмагатися з цією стравою за першість можуть хіба що салат олів'є та оселедець під шубою. Варіацій приготування цього несолодкого торта існує декілька: хтось готує його з курячої печінки - мовляв, так ніжніше, хтось не додає моркву і цибулю - і без того смачно, хтось замість борошна використовує манку... Варіантів - море, ми ж пропонуємо свій перевірений рецепт, який нас ще жодного разу не підвів!

Ingredients

Яловича печінка

700 г

Яйця

2 шт.

Молоко

100 мл

Борошно

100 г

Цибуля

200 г

Морква

200 г

Часник

3 зубчики

Рослинна олія для підсмажування

6 ст.л.

Майонез

200 г

Сіль

за смаком

Зелень за смаком

Preparation steps

01

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці.

02

У рослинній олії обсмажити цибулю до м'якості, додати моркву і обсмажити все до золотистого кольору.

03

Майонез викласти в глибоку тарілку, додати часник пропущений через часниковий прес, все перемішати і на деякий час покласти в холодильник.

04

Сиру печінку пропустити через м'ясорубку або подрібнювач.

05

Додати яйця і перемішайте.

06

Влити молоко і ще раз перемішати до однорідного стану.

07

У цю масу просіяти борошно, посолити і ретельно перемішати (можна злегка збити за допомогою міксера), щоб не було грудочок.

08

У сковороді розігріти олію, влити один неповний ополоник печінкового тіста, рівномірно розподілити по сковороді, щоб вийшов млинець.

09

Обсмажити його приблизно по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.

10

Викласти цей млинець на тарілку, промастити часниковим майонезом і зверху нанести шар із смажених моркви та цибулі.

11

Таким чином спекти усі млинці, щоразу промащуючи їх майонезом і викладаючи шар моркви та цибулі. Останній шар промастити тільки майонезом.

12

Готовий торт можна посипати нарізаною зеленню, подрібненим жовтком, дрібно нарізаним солодким перцем. Дати торту трохи настоятися і подавати, він добре смакує як в теплому, так і в холодному вигляді.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Печінковий торт – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua