
Горіховий пасхальний кекс
Великодній святковий стіл не можна уявити без традиційної великодньої випічки. У багатьох господинь є свої улюблені, перевірені рецепти великодньої випічки. Але спробувати інший рецепт все одно можна. Може, вийде ще смачніше? Щоб урізноманітнити великодній стіл, приготуйте крім пасок ще й кекси. Пропонуємо Вам рецепт горіхового кексу. Тісто для кексу бездріжджове. Для вказаної кількості інгредієнтів Вам знадобляться 3 форми з об'ємом приблизно 700 мл. А можна приготувати маленькі кекси у формах для маффінів. Запам'ятайте: інгредієнти для випічки (масло і яйця) повинні бути кімнатної температури. Не намагайтеся заощадити, використовуючи замість вершкового масла маргарин. Результат буде гірше.
Ingredients
Сухарі панірувальні
за смаком
Масло вершкове
100 г.
Яйце куряче
10 шт.
Цукор
300 г.
Фундук
400 г.
Борошно пшеничне
3 ст. л.
Цедра лимонна
40 г.
Шоколад темний
200 г.
Preparation steps
01
Форми для випікання змастити вершковим маслом, присипати сухарями. Розігріти духовку до температури 175°C.
02
Яєчні білки збити в піну. Окремо збити суміш яєчних жовтків, цукру і вершкового масла.
03
У жовткову суміш додати попередньо перемелений фундук, всипати борошно і додати лимонну цедру. Після додати сюди білкову суміш.
04
Викласти тісто у формочки, поставити на 50 хвилин у духовку.
05
Витягнути з духовки кекси у формах, остудити, після витягнути їх із форм. Розтопити шоколад на водяній бані, полити зверху кекси.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores